lördag 17 januari 2009

Gröna dockor

Hallå igen.

Bloggen skulle fortfarande behöva piffas upp med lite färger, känner jag. Har inte orkat ta tag i det där. Kanske skulle ändra layout helt. Hm. Några minuter i Photoshop kanske kan bidra med något häftigt till sidan.

En kamrat informerade mig förresten om vad som hänt med grodan Kermit...
För att inte sno någon annan privatpersons material (jag stjäl ju bara av företag) så länkar jag till bilden i stället för att smälla upp den här: Kermits fall

Det ser ut som om att grodan Kermit gick en överdos till mötes. Antingen det eller så dog han av brist på värdighet. Chansen finns väl att han bara ligger och vilar där i skräphögen, men det vore nästan ännu sorgligare.

Ey, det här för mina tankar till en annan grön typ av tyg... Ni minns väl den här killen?:


Kvinnorna vill ha honom, männen vill vara honom


Just det: Skurt. Han och hans vän (eller - smått förvånansvärt nog hintat i ett filmklipp på officiella hemsidan - mor) Ingamay syntes i TV3:s barnprogram under sena åttiotalet och tidiga nittiotalet där de gjorde diverse informativa reportage. Skurt visade barn hur saker och ting fungerade i samhället och berättade för dem att det var dumt att stjäla och knarka. Eller nåt, jag minns inte riktigt. De intervjuade drottning Silvia ibland i alla fall.

Jag fruktade sedan länge att Skurt hade gått upp i rök då han mig veteligen inte synts till i rutan på ett tag, men tack och lov visade en Googlesökning att han och Ingamay fortfarande är hyfsat aktiva i sin kamp för ett mer upplyst Sverige. Dock naturligtvis inte i TV3 - ingen lär sig ett shit från TV3 numera - utan i informationsfilmer gjorda för skolor. På Skurts hemsida finns klipp från några av dem.
Jag vete fasen om just det här visas i statliga skolor förstås:



Just det, Skurt är tydligen religiös. I det här klippet far han, Ingamay och en prost iväg till Jordanien för att göra sånt som Mose gjorde på tiden då det begav sig. Vandra i öknen och åka vattenskidor och grejer.

Ett av de mer intressanta klippen på sidan (jag har i och för sig bara sett tre av nio, men skit samma) rör bl a vandalisering och dess konsekvenser. I början av klippet står Skurt bakom några staplar med en herrans massa tjugolappar. Totala summan är en miljon kronor. Skurt påminner oss om att man kan göra mycket kul eller nyttigt för såpass mycket pengar, men att det tyvärr ibland också görs dumma och onödiga grejer av dumma och onödiga människor (han uttrycker det inte precis så, men man ser ju hur jävla förbannad han är) som samhället måste betala för och att det är väldigt synd.


Så jävla förbannad


Varför är det här klippet intressant? Tja, de som har sett TV-programmet 100 Höjdare! eller av någon anledning läst Wikipedias svenska Skurtartikel (som gissningsvis använder 100 Höjdare! som källa) känner kanske till en viss historia om ett besök av Skurt hos Skoghalls pappersbruk 1993. Under intervjun med fabrikschefen ska tydligen mikrofonskyddet ha ramlat av och fallit ner i pappersmassan, vilket stavade katastrof för produktionen. Massan förstördes och TV3 ska ha fått betala bruket ett skadestånd på... *trumvirvel*... just det - en miljon kronor!


Så jävla ägd


Så när Skurt står bakom den där miljonhögen kan man ju tänka sig att han generat tänker tillbaka på den där ödesdigra dagen i Värmland då han såg till att få sig svartlistad hos alla pappersbruk i världen.
TV3 hade kunnat göra mycket kul eller nyttigt för de där pengarna, Skurt. Inte sannolikt, men ändå.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket underhållande läsning. :) /Daniel

Joakim sa...

Roligt att du tycker det. :-)

Martin G. sa...

Ditt hat mot Wikipedia lyser igenom (eller heter det "skiner"?) lite, farbror J :-)

Och Skurt ja, tänk vad det jävla programmet hade kunnat göra för en miljon kronor, budgeten gick nog åt helvete för Skurt i alla fall.

Joakim sa...

Ey, "hat mot Wikipedia"? Icke. :-)
Eller ja, svenska artiklar brukar jag i och för sig tycka suger.
Lätt att bli kritisk när man läser saker som: "Rättstvister inleddes och Skurt dömdes att betala en miljon kronor.[källa behövs]"

Han finns ju inte på riktigt ju. Duh!

Martin G. sa...

Skurt var ju såklart "in character" när domen fälldes :-)

Tror f ö. att Skurt är förståndshandikappad från vad jag sett.